Amerika Vizesi

Amerika Vizesi
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yapabilmek için birçok türü bulunan Amerika Vizelerinden en az birine sahip olmak gerekir. Bu vizelerden birine sahip olabilmek için Türk vatandaşlarının İstanbul’da bulunan Amerika  Konsolosluğu’na ya da Ankara’da bulunan Amerika Başkonsolosluğu’na vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Başvurulan vize türleri farklı olmasına karşın istenen belgeler genellikle benzerlik taşır.

Vize türlerinin süreleri de birbirinden farklıdır. Turist vizesi 10 yıllık verilirken, öğrenci vizesi veya kültür değişim programına katılan öğrencilere verilen vizeler 6 aya kadar inebiliyor. Amerika vizesine başvurmak istediğinizde o sene için belirlenen belirli bir ücreti vardır ve vize reddinde bu ücret geri iade edilmez. Yeşil pasaportu olanların da bordo pasaport sahipleriyle aynı ücreti ödemesi  gereken Amerika Vizesinin birkaç dakika süren bu vize mülakatlarında İngilizce veya Türkçe görüşme yapılabilir. Vize görüşmesi bitiminde vize görevlisi,  vizenizin onaylanıp onaylamadığını size hemen söylemektedir.

 

Amerika Vizesi Ücreti ve İstenen Belgeler

Amerika vizesinin ücreti yıldan yıla değişmekle  beraber bu sene 160 $’dır. Bu ücret tüm vize çeşitleri için aynıdır. Vizeye başvurmak için istenen belgeler aşağıda sıralanmaktadır;

Öğrenci Vizesi (F1):

1-Başvuru Sahibi Öğrenci İse;

*DS-160 Formu (Bizim tarafımızdan doldurulacaktır)

*5×5 biometrik vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş)

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.
*Öğrenci Belgesi ve transkript veya sadece diploma
*I-20 Formu (Okul Kabul Belgesi : F1 vizesiyle gideceğiniz okulun gönderdiği kabul belgesi)
*SEVIS ücreti (200 USD) dekontu (İnternet üzerinden ödenecektir.)
*Öğrenci Vizesi Ücreti Dekontu (160$)
*Mal varlığı  bulunması halinde tapuların, araç varsa ruhsatın fotokopisi
*Uçak bileti rezervasyonları
*Amerika’daki süre içerisinde masraflarınızı karşılayabileceğinize dair başvuranın ya da sponsorun belgeleri (Başvuru sahibi karşılayamama durumunda sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır. Sponsorla aile bağını göstermek için vukuatlı nüfus kayıt örneği gereklidir. Kişi yeni mezunsa en son alınan diploma/mezuniyet fotokopisi ayrıca eklenir. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.)
2-Başvuru Sahibi Çalışan İse;
*DS-160 Formu (Bizim tarafımızdan doldurulacaktır)
*5×5 biometrik vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş)
*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.
*Öğrenci Belgesi ve transkript veya sadece diploma
*I-20 Formu (Okul Kabul Belgesi : F1 vizesiyle gideceğiniz okulun gönderdiği kabul belgesi)
*SEVIS ücreti (200 USD) dekontu (İnternet üzerinden ödenecektir.)
*Öğrenci Vizesi Ücreti Dekontu (160$)
*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 6 aylık hareketli hesap ekstresi)
*Mal varlığı  bulunması halinde tapuların, araç varsa ruhsatın fotokopisi
*Son 3 aylık maaş bordrosu
*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi
*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)
*Uçak bileti rezervasyonları
Turistik (B1/B2) :
*DS-160 Formu (Bizim tarafımızdan doldurulacaktır)
*5×5 biometrik vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş)
*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.
*Öğrenci olma durumunda öğrenci belgesi
*Malvarlığı olması durumunda  tapu ve ruhsatlar
*Amerika Vizesi Ücreti Dekontu (160$)
*Amerika’daki süre içerisinde masraflarınızı karşılayabileceğinize dair başvuranın ya da sponsorun belgeleri (Başvuru sahibi karşılayamama durumunda sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır. Sponsorla aile bağını göstermek için vukuatlı nüfus kayıt örneği gereklidir. Kişi yeni mezunsa en son alınan diploma/mezuniyet fotokopisi ayrıca eklenir. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.)
*Mal varlığı  bulunması halinde tapuların, araç varsa ruhsatın fotokopisi
*Son 3 aylık maaş bordrosu
*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi
*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)
*Banka hesap hareketleri (minimum son 3 aya ait) ve banka yazıları.
*Uçak/Otel bileti rezervasyonları
Vize reddini engellemek amacıyla evrakların düzenli ve eksiksiz toplanması gerekmektedir. Bu konuda danışmanlarımız gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır. Görüşme sırasında dikkat edilmesi gerekenler ve vize reddi durumunda tekrar başvurabilmek için neler yapılacağı da danışmanlık hizmetlerimizin arasındadır.