Avustralya Vizesi

Avustralya Vizesi

Avustralya Vizesi , Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip tüm vatandaşların Avustralya’ya girebilmesi için online bir izindir. Diğer ülkelerin vizelerinden farklı olarak pasaporta işlenmeyip, elektronik olarak bir izin taşımaktadır. Birbirinden farklı vize türlerine sahip olan Avustralya Vizelerinde seyahat zamanından en az 1 ay önce işlemlere başlanmalıdır. İşlemler genellikle 10-16 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Avustralya, öğrenci, turistik ve ticari olmak üzere farklı tür vizeler sunar. Bu farklı vize türleri için istenen belgeler de değişiklik göstermektedir.

Bölge ayrımı olmaksızın tüm vize türleri için başvuran kişiler Ankara’daki Avustralya Büyükelçiliği konsolosluk bölümüne başvurusunu yapmak durumundadırlar. Bu başvurular direkt olarak Avustralya Büyükelçiliği vize birimi tarafından sonuca bağlanmaktadır. Bu vize birimi sizin başvurunuz değerlendirilirken Avustralya Vizesi başvurunuz hakkında sizi telefona arayıp mülakat yapar ve bu mülakat Türkçe gerçekleşmektedir. Avustralya vizenizin reddedilmesi durumunda başvuru ücreti iade edilmemektedir.

Avustralya Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

1-Başvuru Sahibi Öğrenci ve Herhangi Bir İşte Çalışmıyor İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Sabıka kaydı(ingilizce)

*Öğrenci belgesi

*En son mezun olduğunuz okulunuzun diploması

*Sağlık Sigortası

*Vize ücreti

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Uçak bileti rezervasyonu

*Erkek adayların askerlik durum belgesi

*Başvuru sahibi masrafları karşılayamıyorsa sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları(ev tapusu, arsa tapusu, araba ruhsatı, maaş bilgisi) olmalıdır. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.

2-Başvuru Sahibi Çalışıyor İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Sabıka kaydı(ingilizce)

*En son mezun olduğunuz okulunuzun diploması

*Sağlık Sigortası

*Vize ücreti

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*İş yerinden alacağınız izin yazısı.(Ne kadar süredir iş yerinde çalışıyorsunuz, hangi tarihler
arasında Kanada’da olacağınızı, gitmenizde herhangi bir sakınca görülmediği ve dönüşünüzde işe devam
edeceğinize dair yazı. Bu yazı antetli kağıtta yazılı olup, iş yeri telefonu ve adresi yazılı olmalıdır.)

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu

*Uçak bileti rezervasyonu