Çin Vizesi

Çin öğrenci vizesi ; Çin’e yapacağınız eğitim amaçlı ziyaretler için başvurulması gereken vize tipidir.

Çin Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler ve Koşullar;

 Pasaport

Öğrenci vize başvurunuz tarihinin itibari ile en az 6 ay süresi olan  ve iki adet  boş vize sayfası olan  çipli pasaportun aslı ile müraacat edilmektedir. Eski tip lacivert renkli pasaportlara  artık vize verilmemektedir.

Fotoğraf

2 Adet  önden çekilmiş arka fonu beyaz, mat kağıda basılı, beyaz kıyafet bulunmayan ve gözlüksüz fotoğraf gereklidir.

 JW201 / JW202 Belgeleri

 Çin’e eğitim maksatlı  gidecek olan yabancı öğrenci için vize başvuru formu.

Okula Giriş Bildirim Formu

Öğrenciyi kabul eden okulun yada eğitim kurumunun öğrencin adına göndermiş olduğu giriş bildirimi formunun aslı ve fotokopisi.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Renkli fotokopi  tercih edilmelidir.  Siyah /beyaz ise okunur, fotoğrafın net olduğu fotokopi olabilir.

İkametgah Senedi

 Oturduğunuz  yeri gösteren resmi ikametgah senedinin aslı.

Sicil Kaydı

 Adli sicil durumunu gösteren adli sicil kaydında, adli sicil kaydınız ve  arşiv kaydı olup olmadığı da mutlaka belirtilmelidir. İnternet ten üzerinden alınan elektronik adli sicil kayıtları kabul edilmemektedir., Adliyeden alınan orjinal kaşeli ve ıslak imzalı sicil kayıtları geçerlidir..