Çin Vizesi

Çin Öğrenci Vizesi

Türk vatandaşları Çin’de dil eğitimi almak iiçin vize alması gerekmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na sadece Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli,  Kocaeli, Manisa, Tekirdağ ve Yalova illerinden öğrenciler başvuru yapabilir. Diğer iller için Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular 2-4 hafta arasında sonuçlanır. 180 günden daha fazla eğitim alacak öğrenciler için X1 , 180 güne kadar eğitim alacak öğrenciler için X2 vizesine başvurmaları gerekmektedir.

X1 Vizesi İçin Gerekli Evraklar

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.

*Pasaport fotokopisi

*Nüfus cüzdanı fotokopisi

*Biometrik fotoğraf

*Başvuru Formu

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Adli sicil kaydı

*Öğrenci Belgesi

*Sağlık raporu

*Uçak bileti rezervasyonu

Başvuru Sahibi Çalışıyor İse;

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 6 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu

Başvuru Sahibi Çalışmıyor İse;

*Başvuru sahibi masrafları karşılayamıyorsa sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları(ev tapusu, arsa tapusu, araba ruhsatı, maaş bilgisi) olmalıdır. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.

 

X2 Vizesi İçin Gerekli Evraklar

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.

*Pasaport fotokopisi

*Nüfus cüzdanı fotokopisi

*Biometrik fotoğraf

*Başvuru Formu

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Adli sicil kaydı

*Öğrenci Belgesi

*Sağlık raporu

*Uçak bileti rezervasyonu

Başvuru Sahibi Çalışıyor İse;

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 6 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu

Başvuru Sahibi Çalışmıyor İse;

Başvuru sahibinin sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır. Sponsorla aile bağını göstermek için vukuatlı nüfus kayıt örneği gereklidir. Kişi yeni mezunsa en son alınan diploma/mezuniyet fotokopisi ayrıca eklenir. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.