Güney Afrika Vizesi

Güney Afrika Vizesi

Avustralya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamamaktadır. Dil okulu eğitimi için 1-3 aya kadar vizesiz ülkeye giriş yapabilirler. 90 günü aşan uzun süreli eğitim için vize başvurularını Ankara’daki Güney Afrika Büyükelçiliği’ne yapılması gerekmektedir. İşlemler yaklaşık 1 hafta sürmektedir.

Güney Afrika Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

1-Başvuru Sahibi Öğrenci ve Herhangi Bir İşte Çalışmıyor İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 1 ay daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Sabıka kaydı(ingilizce)

*Öğrenci belgesi

*En son mezun olduğunuz okulunuzun diploması

*Sağlık Sigortası

*Vize ücreti

*Vize başvurusundan önce Güney Afrika Büyükelçiliği’nin banka hesabına yatırılacak 1000 Euro depozito dekontu

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Uçak bileti rezervasyonu

*Başvuru sahibi masrafları karşılayamıyorsa sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları(ev tapusu, arsa tapusu, araba ruhsatı, maaş bilgisi) olmalıdır. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.

2-Başvuru Sahibi Çalışıyor İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 1 ay daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Sabıka kaydı(ingilizce)

*En son mezun olduğunuz okulunuzun diploması

*Sağlık Sigortası

*Vize ücreti

*Vize başvurusundan önce Güney Afrika Büyükelçiliği’nin banka hesabına yatırılacak 1000 Euro depozito dekontu

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*İş yerinden alacağınız izin yazısı.(Ne kadar süredir iş yerinde çalışıyorsunuz, hangi tarihler
arasında Kanada’da olacağınızı, gitmenizde herhangi bir sakınca görülmediği ve dönüşünüzde işe devam
edeceğinize dair yazı. Bu yazı antetli kağıtta yazılı olup, iş yeri telefonu ve adresi yazılı olmalıdır.)

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu

*Uçak bileti rezervasyonu