İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi olarak bilinen Birleşik Krallık vizesi aslında İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’yı içinde bulundurur. Bahsi geçen ülkelerden herhangi birisine girmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip bir vatandaş bu vizeyi almak zorundadır. İngiltere Vizesi, başvuru sahiplerine 6 ay, 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıl olmak üzere farklı başvuru seçenekleri sunmaktadır. İlk kez bu vizeye başvurunuzu gerçekleştirecekseniz, 6 ay için başvurmak daha olumlu sonuçlar yaratır.

İngiltere vizesi alınması sonucu yukarıda bahsedilen ülkeler haricinde başka bir Avrupa Birliği’ne bağlı bir Avrupa ülkesine girilemez. Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelere girmek istediğiniz takdirde Schengen vizesi almanız gerekmektedir. İngiltere de bir çok ülke gibi öğrenci, ticari ve turistik vize imkanı sunmaktadır.

Bu vizeye başvuru sonucunda ret aldığınız takdirde başvuru ücretiniz iade edilmez. Ret nedenlerini düzeltip tekrar denemek gerekir. Aksi durumda sonuçta bir değişim olmayacaktır.

1-Başvuru Sahibi Öğrenci ve Herhangi Bir İşte Çalışmıyor İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Öğrenci belgesi

*Vize ücreti

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Vukuatlı nüfus kayıt örneği

*Uçak bileti rezervasyonu

*Başvuru sahibi masrafları karşılayamıyorsa sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları(ev tapusu, arsa tapusu, araba ruhsatı, maaş bilgisi) olmalıdır. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.

2-Başvuru Sahibi Çalışıyor İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Sağlık Sigortası

*Vize ücreti

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Vukuatlı nüfus kayıt örneği

*İş yerinden alacağınız izin yazısı.(Ne kadar süredir iş yerinde çalışıyorsunuz, hangi tarihler
arasında Kanada’da olacağınızı, gitmenizde herhangi bir sakınca görülmediği ve dönüşünüzde işe devam
edeceğinize dair yazı. Bu yazı antetli kağıtta yazılı olup, iş yeri telefonu ve adresi yazılı olmalıdır.)

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu

*Uçak bileti rezervasyonu

 

Sonuçları Göster