İrlanda Vizesi

İrlanda Vizesi

İrlanda vize başvurusu yaparken İrlanda Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği VSF Global’e başvuru yapmanız gerekmektedir.İrlanda kısa dönem öğrenci vizesi, İrlanda’da eğitim amacıyla maksimum 90 gün kalacak olanlar için geçerlidir.Uzun dönem öğrenci vizesi 3+ ay dil eğitimi alacak öğrenciler için geçerlidir. İrlanda öğrenci vizesi, tek girişli veya çok girişli olarak değerlendirilir. Fakat İrlanda’ya ilk kez gidecek olursanız çok girişli başvursanız dahi muhtemelen tek girişli vize vereceklerdir. Evrakları eksiksiz ve doğru olarak VFS Global’e teslim ettiyseniz 1-15 gün arasında vizeniz sonuçlanacaktır. Sunduğunuz tüm evraklar orjinal olmalıdır.

Vize Ücreti

Tek girişli: 250TL

Çok girişli:420TL

Servis bedeli:75TL

İrlanda Öğrenci Vizesi

1-Başvuru Sahibi Öğrenci İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Sağlık Sigortası

*Vize ücreti

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Uçak bileti rezervasyonu

*Niyet mektubu (İrlanda’ya gitmek isteme sebebiniz, İrlanda’da veya diğer AB Ülkelerinden birinde bulunan herhangi bir aile üyeniz hakkında bilgi, Ne kadar kalmayı planlıyorsunuz, Seyahatinizi kendiniz karşılıyorsanız, bunu belirten yazı, veya üçüncü bir parti karşılıyor ise, o yerden bir yazı, Vizenin şartlarına uyacağınızı, kimseye yük olmayacağınızı, ve kalmanıza izin verilen günden fazla kalmayacağınızı belirten)

*Tüm ailenin vukuatlı nüfus kayıt örneği

*Transkript

*Öğrenci Belgesi

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 6 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Okulunuzdan ne eğitimi aldığınızı, kaç yıldır öğrenci olduğunuzu kaç yıl/dönem daha
öğrenim göreceğinizi ve İrlanda’daki projeye katıldıktan sonra okula geri döneceğinizi belirten yazı.

2-Başvuru Sahibi Çalışan İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Sağlık Sigortası

*Vize ücreti

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Uçak bileti rezervasyonu

*Niyet mektubu (İrlanda’ya gitmek isteme sebebiniz, İrlanda’da veya diğer AB Ülkelerinden birinde bulunan herhangi bir aile üyeniz hakkında bilgi, Ne kadar kalmayı planlıyorsunuz, Seyahatinizi kendiniz karşılıyorsanız, bunu belirten yazı, veya üçüncü bir parti karşılıyor ise, o yerden bir yazı, Vizenin şartlarına uyacağınızı, kimseye yük olmayacağınızı, ve kalmanıza izin verilen günden fazla kalmayacağınızı belirten)

*Tüm ailenin vukuatlı nüfus kayıt örneği

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 6 aylık hareketli hesap ekstresi)

*İş yerinden alacağınız izin yazısı.(Ne kadar süredir iş yerinde çalışıyorsunuz, hangi tarihler
arasında İrlanda’da olacağınızı, gitmenizde herhangi bir sakınca görülmediği ve dönüşünüzde işe devam
edeceğinize dair yazı. Bu yazı antetli kağıtta yazılı olup, iş yeri telefonu ve adresi yazılı olmalıdır.)

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu

3-Başvuru Sahibi Çalışmıyor İse;

*Başvuru sahibi masrafları karşılayamıyorsa sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları(ev tapusu, arsa tapusu, araba ruhsatı, maaş bilgisi) olmalıdır. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.