Kanada Vizesi

Kanada Öğrenci Vizesi

Kanada’yı ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip tüm vatandaşlar Kanada Vizesi almak durumundadır. Kanada Vize başvuruları randevu sistemiyle Kanada Konsolosluğu’na yapılmaktadır. Kanada için vize müracaatında bulunacak şahıslar Pazartesi-Cuma 08:30-15:30 saatleri arasında bu işlemi gerçekleştirebilirler. Bundan ayrı olarak pasaport iadeleri ise 14:30- 16:30 saatleri arasında yapılmaktadır.

Kanada, diğer ülkelere oranla en zor vize veren ülkedir. Vizenin onayı belgelerinizin tam olması önemli nokta olsa da asıl vize onayı almanızı sağlayan 3 kriter vardır. Bunlardan ilki, Kanada’da alacağınız eğitim boyunca tüm masraflarınızı karşılayacağınız maddi durumunuzun olması, ikincisi herhangi bir sabıka kaydınızın ve sağlık durumunuzda bir sorun olmaması, üçüncüsü ise eğitim sonrası ülkenize döneceğinize dair sıkı bir bağ (aile,eğitim,iş) olmasıdır.Vize başvurularının sonuçlanması genellikle 10-15 iş gününü bulmakla beraber, başvuru işlemlerine seyahatten en az 1 ay önce başlanması önerilir. Kanada Vizelerinin; öğrenci, turistik ve ticari gibi farklı türleri bulunup, her tür için istenen evraklar farklılık gösterir. Bu evraklar eksiksiz teslim edilmelidir ve Kanada Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde ek evrak isteyebilir.  Öğrenci vizesi için 6 aydan daha az sürede eğitim alacaksanız geçici ziyaretçi vizesi (Temporary Resident Visa) almanız yeterlidir. 6 aydan daha uzun sürede eğitim alacaksanız öğrenci vizesi (Study Permit Visa) almanız gerekmektedir.

Kanada Vizesine şahsen başvuru zorunluluğu yoktur. Kanada Vizesi başvurunuzda uzun süreli bir pasaportunuzun olması sizin için çok büyük bir avantaj olacaktır. Bunun nedeni Kanada Konsolosluğu’nun pasaportunuzun son geçerli olduğu tarihe kadar vize vermesidir.

.

Kanada Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

1-Başvuru Sahibi Öğrenci ve Herhangi Bir İşte Çalışmıyor İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Sağlık Sigortası

*Vize ücreti

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Uçak bileti rezervasyonu

*Niyet mektubu (Kanada’ya gitmek isteme sebebiniz, Ne kadar kalmayı planlıyorsunuz, Seyahatinizi kendiniz karşılıyorsanız, bunu belirten yazı, veya üçüncü bir parti karşılıyor ise, o yerden bir yazı, Vizenin şartlarına uyacağınızı, kimseye yük olmayacağınızı, ve kalmanıza izin verilen günden fazla kalmayacağınızı belirten)

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Öğrenci Belgesi

*Sabıka kaydı

*Transkript

*Herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifika

*Nüfus cüzdanı fotokopisi

*Nüfus kayıt örneği

*Başvuru sahibi masrafları karşılayamıyorsa sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları(ev tapusu, arsa tapusu, araba ruhsatı, maaş bilgisi) olmalıdır. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.

2-Başvuru Sahibi Çalışıyor İse;

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerli olmalıdır.

*Başvuru Formu

*Biometrik fotoğraf

*Sağlık Sigortası

*Vize ücreti

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri(Kaç haftalık eğitim aldığınız, kurs ödeme makbuzu,konaklama detayları)

*Uçak bileti rezervasyonu

*Niyet mektubu (Kanada’ya gitmek isteme sebebiniz, Ne kadar kalmayı planlıyorsunuz, Seyahatinizi kendiniz karşılıyorsanız, bunu belirten yazı, veya üçüncü bir parti karşılıyor ise, o yerden bir yazı, Vizenin şartlarına uyacağınızı, kimseye yük olmayacağınızı, ve kalmanıza izin verilen günden fazla kalmayacağınızı belirten)

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Sabıka kaydı

*Herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifika

*Nüfus cüzdanı fotokopisi

*Nüfus kayıt örneği

*İş yerinden alacağınız izin yazısı.(Ne kadar süredir iş yerinde çalışıyorsunuz, hangi tarihler
arasında Kanada’da olacağınızı, gitmenizde herhangi bir sakınca görülmediği ve dönüşünüzde işe devam
edeceğinize dair yazı. Bu yazı antetli kağıtta yazılı olup, iş yeri telefonu ve adresi yazılı olmalıdır.)

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu