Malta Vizesi

Malta Vizesi

Malta Schengen ülkeleri arasında bulunmaktadır. Bu nedenle Malta vizesi aldıktan sonra diğer Schengen ülkelerine de Malta ziyaretiniz sonrasında giriş yapabilmektesiniz.Yeşil Pasaport sahipleri ise Malta vizesi almadan 90 güne kadar giriş hakkına sahiptir.

Öğrenci Vizesi Başvuruları İçin Gerekli Evraklar

1-Başvuru Sahibi Öğrenci İse;

*Pasaport , Schengen bölgesinden ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

*Biometrik fotoğraf

*Vize ücreti

*Seyahat sağlık sigortası

*Başvuru formu

*Dil okulundan alınacak kayıt belgeleri

*Konaklama detaylarını gösteren belge

*Uçak bileti rezervasyonu

*Öğrenci belgesi

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Seyahat masrafları ebeveyn tarafından karşılanacak öğrencinin ilgili aile bireyine ait banka hesap dökümü ve masrafları karşılayacağına dair noterden onaylı yazı

*TC Kimlik fotokopisi

*Pasaport resimli sayfasının fotokopisi ve daha önce alınmış vizelerin fotokopileri

2-Başvuru Sahibi Çalışmıyor ise;

*Başvuru sahibi masrafları karşılayamıyorsa sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları(ev tapusu, arsa tapusu, araba ruhsatı, maaş bilgisi) olmalıdır. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.

Turizm Amaçlı Vize Başvuruları İçin Gerekli Evraklar

1-Başvuru Sahibi Çalışan İse;

*Pasaport , Schengen bölgesinden ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

*Biometrik fotoğraf

*Vize ücreti

*Seyahat sağlık sigortası

*Başvuru formu

*Uçak/Otel rezervasyonu

*İşverenden izin yazısı (Şirket antetli kağıdına yazılmış, orjinal kaşe ve imzalı)

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*TC Kimlik fotokopisi

*Pasaport resimli sayfasının fotokopisi ve daha önce alınmış vizelerin fotokopileri

*Başvuran evli olması durumunda evlilik cüzdanı fotokopisi

2-Başvuru Sahibi Şirket Sahibi veya Ortağı İse;

*Pasaport , Schengen bölgesinden ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

*Biometrik fotoğraf

*Vize ücreti

*Seyahat sağlık sigortası

*Başvuru formu

*Uçak/Otel rezervasyonu

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*Son 3 aylık 4A Hizmet dökümü

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*TC Kimlik fotokopisi

*Pasaport resimli sayfasının fotokopisi ve daha önce alınmış vizelerin fotokopileri

*Başvuran evli olması durumunda evlilik cüzdanı fotokopisi

3-Başvuru Sahibi Öğrenci İse;

*Pasaport , Schengen bölgesinden ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

*Biometrik fotoğraf

*Vize ücreti

*Seyahat sağlık sigortası

*Başvuru formu

*Uçak/Otel rezervasyonu

*Öğrenci belgesi

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Seyahat masrafları ebeveyn tarafından karşılanacak öğrencinin ilgili aile bireyine ait banka hesap dökümü ve masrafları karşılayacağına dair noterden onaylı yazı

*TC Kimlik fotokopisi

*Pasaport resimli sayfasının fotokopisi ve daha önce alınmış vizelerin fotokopileri

4-Başvuru Sahibi Çalışmıyor ise;

*Başvuru sahibi masrafları karşılayamıyorsa sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları(ev tapusu, arsa tapusu, araba ruhsatı, maaş bilgisi) olmalıdır. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.