Schengen Vizesi

Schengen Vizesi

Schengen Vizesi başvurusu, seyahat başlangıç tarihinden maksimum 90 gün önce yapılabilmektedir. Schengen vizesi, schengen bölgesi dahilinde 6 ay içerisinde en fazla 90 güne kadar seyahat etme hakkı tanımaktadır.

Schengen başvuruları için çoğu ülke konsolosluğu, belirli ülke temsilciliğiyle anlaşmalıdır.Vizenizi seyahat edeceğiniz veya seyahatinizin önemli bir bölümünü geçireceğiniz ülke temsilciliğinden temin etmeniz gerekmektedir. Vize başvuru işlem süresi, vize başvuru türüne ve konsolosluğun yoğunluğuna göre ortalama 7-10 iş günü sürmektedir.

Schengen vizesi başvurduğunuz ülkelerin sayısına, ziyaret edeceğiniz gün sayısına ve başvuru durumunuza göre tek giriş veya çoklu giriş hakkı sağlamaktadır. Tek giriş, ülkenizden schengen ülkesine ziyaret edip vize süreniz boyunca kalıp dönebileceğiniz bir haktır. Belirlenen vize sürenizi doldurmasanız bile tekrardan o ülkeye ziyaret etme imkanı sunmayacaktır. Çoklu giriş, belirlenen vize süreniz boyunca ülkenizden schengen ülkesine istediğiniz kadar giriş-çıkış yapma imkanı sunacaktır.

Schengen Ülkeleri;

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’dır.

Turizm Amaçlı Vize Başvuruları İçin Gerekli Evraklar

1-Başvuru Sahibi Çalışan İse;

*Pasaport , Schengen bölgesinden ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

*Biometrik fotoğraf

*Vize ücreti

*Seyahat sağlık sigortası

*Başvuru formu

*Uçak/Otel rezervasyonu

*İşverenden izin yazısı (Şirket antetli kağıdına yazılmış, orjinal kaşe ve imzalı)

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*TC Kimlik fotokopisi

*Pasaport resimli sayfasının fotokopisi ve daha önce alınmış vizelerin fotokopileri

*Başvuran evli olması durumunda evlilik cüzdanı fotokopisi

2-Başvuru Sahibi Şirket Sahibi veya Ortağı İse;

*Pasaport , Schengen bölgesinden ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

*Biometrik fotoğraf

*Vize ücreti

*Seyahat sağlık sigortası

*Başvuru formu

*Uçak/Otel rezervasyonu

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*Son 3 aylık 4A Hizmet dökümü

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*TC Kimlik fotokopisi

*Pasaport resimli sayfasının fotokopisi ve daha önce alınmış vizelerin fotokopileri

*Başvuran evli olması durumunda evlilik cüzdanı fotokopisi

3-Başvuru Sahibi Öğrenci İse;

*Pasaport , Schengen bölgesinden ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

*Biometrik fotoğraf

*Vize ücreti

*Seyahat sağlık sigortası

*Başvuru formu

*Uçak/Otel rezervasyonu

*Öğrenci belgesi

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 3 aylık hareketli hesap ekstresi)

*Seyahat masrafları ebeveyn tarafından karşılanacak öğrencinin ilgili aile bireyine ait banka hesap dökümü ve masrafları karşılayacağına dair noterden onaylı yazı

*TC Kimlik fotokopisi

*Pasaport resimli sayfasının fotokopisi ve daha önce alınmış vizelerin fotokopileri

4-Başvuru Sahibi Çalışmıyor ise;

*Başvuru sahibi masrafları karşılayamıyorsa sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları(ev tapusu, arsa tapusu, araba ruhsatı, maaş bilgisi) olmalıdır. Bunlara ek olarak yukarıda belirtilen maddelerdeki evrakları da sunmanız gerekmektedir.

 

Sonuçları Göster

Şimdi Ara
Haritada Bul