Yeni Zelanda Vizesi

Yeni Zelanda öğrenci vizeleri Londra’daki Yeni Zelanda Büyükelçiliği vize bölümü tarafından incelenmektedir. Bununla birlikte Ankara’daki Yeni Zelanda Büyükelçiliği’nin vizeye başvuran kişi hakkındaki yorumları da göz önünde tutulmaktadır.

Yeni Zelanda vize işlemi diğer ülkelere nazaran daha kolaydır ancak, vize görevlisi sizin esas niyetinize göre karar verecektir,
– Yeni Zelanda’da kalmayı ve kamu fonlarına yük olmayı düşünüyorsanız;
– Hayatınızı Yeni Zelanda’da devam ettirmek gibi bir planınız varsa;
– Yeni Zelanda’da eğitim, konaklama, ulaşım vs. her türlü harcamanızı rahatlıkla karşılayacak maddi olanağınız yoksa başvurunuz çok büyük ihtimalle geri çevrilecektir.

Aşağıda açıklanan vize işlemleri ve gerekli dokümanlar genel bilgi verme amacını taşımaktadır ve vize memurlarının inisiyatifine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Çalışma İzni

Yeni Zelanda’da 3 aydan daha uzun süreyle eğitim almayı planlayan öğrencilere verilir. Bu vizeyle öğrenci olduğunuz sürece Yeni Zelanda’da kalma hakkınız vardır. Öğrenciler Yeni Zelanda’da haftada 20 saate kadar part-time olarak bir işte çalışabilir.

Vize Belgeleri

En Az 6 Ay Geçerli Pasaport
Pasaportunuz Yeni Zelanda’da eğitiminiz süresince geçerli olmalıdır.

Okul Kabul Belgesi
Okulun kaydınızı kabul ettiğine dair belgedir. Yeni Zelanda’da dil eğitimi alacak olan öğrencilere bu belge eğitim danışmanlarımızca verilecektir.

İki Adet Vesikalık Fotoğraf
Fotoğrafın arka fonu açık renk olmalı, her iki kulak görülmeli ve güneş gözlüğü, şapka gibi aksesuarlar kullanılmamalıdır.

Vize Başvuru Ücreti
Yeni Zelanda Vize ücreti 210 ABD Doları’dır. Bu ücreti başvurunuz esnasında Yeni Zelanda Büyükelçiliği’ne ABD Doları olarak ödemelisiniz. Vizeniz onaylansın veya onaylanmasın, bu ücret iade edilmez.

Öğrenci Vizesi Başvuru Formu
Bu formu  danışmanlarımız size verecek ve onların gözetiminde hatasız bir şekilde doldurmanız sağlanacaktır.

İyi Hal Kâğıdı
Savcılıktan veya adli sicil müdürlüklerinden alabilirsiniz.

 Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Nüfus müdürlüğünden alınmış ailenizin vukuatlı nüfus kayıt örneği.

Uçak Bileti Rezervasyon Belgesi
Yeni Zelanda’ya uçuş rezervasyonunuzu yapmanız ve ilgili acentadan bunu gösterir belge almanız gerekmektedir. Avustralya’dan transit yolcu vizesi almak zorunda kalmamak için Avustralya’da aktarma yapmayan bir uçuş tercih etmelisiniz. Uçuşunuz hakkında detaylı bilgi ve ekonomik bilet temininde eğitim danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Diploma veya Öğrenci Belgesi 
Üniversite mezunuysanız geçici çıkış belgesi veya diploma aslı ve fotokopisi, öğrenciyseniz son bir kaç hafta içinde alınmış öğrenci belgesi. Eğitiminize ara vererek yurtdışına çıkıyorsanız, okuldan izinli veya kaydınızı dondurabileceğinize dair yazı almalısınız.

Eğitim Sertifika ve Belgeleri 
Daha önce dil kursuna gittiyseniz devam sertifikası veya okuldan alınmış hangi sürelerle hangi kura gittiğinize dair devam yazısı, varsa aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgelerin aslı ve fotokopisi

Aile Belgeleri (Evliyseniz)
Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri.

Mahkeme kararları
Daha önce isim değişikliği, evlenme veya boşanma olduysa mahkeme kararları; varsa çocukların velayet durumu

 Mali Durum Belgeleri
Aşağıda açıklanan belgelerle, yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen kendi imkânlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ispatlamalısınız. Birikimleriniz şahsınıza veya eş, anne veya babaya ait olabilir.

Öğrenciyseniz veya bir işte çalışmıyorsanız;
. Ailenizin tüm ev ve arsa tapu aslı ve fotokopileri;
. Ailenize veya size ait tüm banka hesap cüzdanlarının aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri;
. Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı -finansal garanti belgesi aslı;
. Otomobil ruhsat fotokopileri -varsa;
. Kredi kartı ekstreleri;
. Aileniz maaşlı çalışıyorsa, çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, SSK işe giriş bildirgesiaslı ve fotokopileri;
. Aileniz serbest çalışıyorsa vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Ticaret Odası Sicil Kağıdı aslı ve fotokopileri,
. Varsa – Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri;
. Evliyseniz ve eşiniz çalışıyorsa, maaş bordrosu, ruhsat, tapu fotokopileri – varsa.

Kendi işinizi yapıyorsanız veya bir yerde çalışıyorsanız;
. Ailenize ve size ait tüm ev ve arsa tapu fotokopileri;
. Ailenize veya size ait tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri;
. Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı;
. Otomobil ruhsat fotokopileri -varsa;
. Kredi kartı ekstreleri;
. Maaşlı olarak çalışıyorsanız, çalıştığınız işyerinden kaç yıldır çalıştığınızı ve şu anki görevinizi açıklayan resmi yazı, eğitiminiz süresince izinli olduğunuza dair yazı, bu yazıyı imzalayan kişinin imza sirküleri, son 3 aylık maaş bordrolarınız, SSK işe giriş bildirgeniz aslı ve fotokopileri;
. Serbest çalışıyorsanız, işyerinizin vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kâğıdı, imza sirküleriniz, şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresiaslı ve fotokopileri;
. Evliyseniz ve eşiniz çalışıyorsa eşinize ait maaş bordrosu, varsa- ruhsat-tapu fotokopileri;
Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri.