Yeni Zelanda Vizesi

Yeni Zelanda Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olan her bireyin, Yeni Zelanda’ya giriş yapabilmesi için Yeni Zelanda vizesi alması gerekmektedir. Vizenin onaylanması ve süresi ile ilgili nihai karar Yeni Zelanda Ankara Büyükelçiliği’ne aittir. İstanbul’da bulunan Yeni Zelanda Konsolosluğu vize vermeye yetkili değildir.

Yeni Zelanda’ya yapılan ziyaret süresinin 90 günden kısa olması durumunda ticari, öğrenci veya turistik amaçlı ziyaretlerin hepsine tek tip vize uygulanmaktadır. Bu tek tip vize Ziyaretçi statüsünde olmaktadır. 90 günden uzun düşünülen ziyaretler için Oturma Vizesi için başvuru yapılması gerekmektedir. Tek tip vize uygulaması kullanılsa da her farklı türdeki başvurunun istenen belgeleri ayrıdır. Yeni Zelanda Vizesi için kişinin şahsi başvuru zorunluluğu yoktur.

Yeni Zelanda Konsolosluğu bir çok konsolosluk gibi vize randevu sistemiyle çalışır. Başvurular Pazartesi-Cuma 09:00-12:00 arasında kabul edilmektedir.

 Yeni Zelanda Vizesi için İstenen Belgeler

*Pasaport , Planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerli olmalıdır.

*Biyometrik Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilen 2 tane)

*Maddi Durumu Gösteren Belgeler

*Seyahat masraflarını karşılayacağına dair belge ( Son 6 aylık hareketli hesap ekstresi)

-Tapu ve ruhsat fotokopileri

-Kredi kart limit ve ekstreleri

Başvuran öğrenci ise;

*Öğrenci belgesi

Başvuran çalışan ise;

*SSKlı çalışanlar için SSK işe giriş bildirgesi

*Son 3 aylık 4A hizmet dökümü

*Son 3 aylık maaş bordrosu

*Şirket evrakları(Vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, faaliyet belgesi orjinal, ticaret sicil gazetesi kopyası)

*İş yerinden alacağınız izin yazısı.(Ne kadar süredir iş yerinde çalışıyorsunuz, hangi tarihler
arasında Yeni Zelanda’da olacağınızı, gitmenizde herhangi bir sakınca görülmediği ve dönüşünüzde işe devam
edeceğinize dair yazı. Bu yazı antetli kağıtta yazılı olup, iş yeri telefonu ve adresi yazılı olmalıdır.)